În anul 2017, a fost lansată în capitală, în cadru oficial, Asociația Societăților Prestatoare de Servicii în Situații de Urgență (A.S.P.S.S.U.).

La eveniment, au luat parte parlamentari, reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, membrii fondatori și alte firme reprezentative din țară în gestionarea riscurilor, precum și beneficiari ai acestor servicii.

A.S.P.S.S.U. își propune sporirea performanțelor în domeniul specific, printr-o mai bună reprezentare a societăților prestatoare de servicii pentru Situații de Urgență, în relația cu autoritățile, prin inițierea și menținerea unui dialog eficient cu acestea.

În intervenția sa, președintele A.S.P.S.S.U., dâmbovițeanul Georgică Dumitru, a subliniat necesitatea menținerii la standarde ridicate a profesionalizării în domeniul situațiilor de urgență prin promovarea unor obiective comune ale membrilor, dincolo de interese particulare:

”Conștientizăm necesitatea abordării instituționale și, în numele Asociației, nu vom iniția și promova interese particulare, ci numai acele obiective comune care își găsesc aplicabilitatea și necesitatea pentru întreaga piață de profil.

Unul dintre principalele obiective urmărite este legat de absorbția fondurilor europene. În acest sens, un gând îndrăzneț al Asociației este de a include în măsurile de finanțare pentru mediul privat și posibilități de accesare de fonduri comunitare pentru achiziții de autospeciale sau alte mijloace tehnice A.I.I.

Alt obiectiv important  este de a promova o relație de parteneriat cu firmele de asigurare din România, având în vedere că orice asigurare a unui obiectiv trebuie să țină cont și de posibilele riscuri de incendiu”.

Un prim pas în direcția inițierii unui dialog cu autoritățile din domeniu a fost făcut chiar în ziua lansării, colonel Mihai Guță din cadrul I.G.S.U. dând asigurări celor prezenți  că Asociația  – recunoscută ca fiind cea mai puternică din țară – va fi convocată la dezbateri pe marginea modificării Ordinului 96/2016, alături de Asociația comunelor și cea a consiliilor județene din România.